Schoonheidsinstituut PUUR

Wij zijn een schoonheidsinstituut met verschillende specialisaties onder 1 dak op de mooie markt van Eersel.

HOME      CONTACT

Wat zijn AHA’s & BHA’s?

  /  Beauty   /  Wat zijn AHA’s & BHA’s?

Wat zijn AHA’s en BHA’s? En wat is het verschil?

AHA’s zijn in water oplosbare zuren  en BHA’s in vet. Hierdoor zijn producten met AHA beter geschikt voor een droge tot normale huid. De producten met BHA zijn beter geschikt voor een vette huid die last heeft van puistjes omdat deze tot in de poriën doordringt en de losse huidcellen in de talgklieren bereikt.

 

AHA; Alpha hydroxy acids, of ook wel fruitzuren genoemd zijn – zoals de naam al doet vermoeden – afkomstig van fruit. Ze hebben een peelend effect, wat inhoudt dat ze de verkleefde, dode huidcellen losweken van de opperhuid.
De bekendste Aha’s zijn glycoolzuur en melkzuur.

Glycolzuur is toch wel de heilige graal wat betreft exfoliatie. Producten die glycolzuur bevatten worden vaak ingezet om littekens, huidverkleuringen (zoals pigmentvlekken) en zichtbare tekenen van huidveroudering (zoals fijne lijntjes en rimpels) tegen te gaan. Regelmatig gebruik van de juiste formulering voor jouw huidtype kan ook leiden tot een aanzienlijke verbetering van acne.

Melkzuur werkt zowel aan de oppervlakte als in de diepte van de huid. Het hydrateert de opperhuid en stimuleert de aanmaak van collageen. Bovendien heeft melkzuur een zacht peeling effect. Je huid wordt frisser, egaler, en krijgt een mooie “glow”.

 

BHA; Beta Hydroxy Acid, ook wel bekend als salicylzuur.
Salicylzuur is een zuur dat de symptomen van acne doeltreffend kan helpen behandelen
door de huid te exfoliëren en dode huidcellen los te weken die poriën blokkeren.

Maar hoe ontstaat acne? Eigenlijk heel simpel: als dode huidcellen samenkleven dan verstoppen ze poriën en ontstaan er ophopingen. Het zuur van het ingrediënt breekt de cellen los die aan elkaar gekleefd zitten. Dit zorgt voor minder mee-eters, puistjes en andere oneffenheden!