Schoonheidsinstituut PUUR

Wij zijn een schoonheidsinstituut met verschillende specialisaties onder 1 dak op de mooie markt van Eersel.

HOME      CONTACT

Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

  /  Beauty   /  Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

Wassen, wassen en nog eens wassen!

Het wassen van je huid is de stap waarmee een succesvolle huidverzorgingsroutine begint. Een goede reiniger zorgt ervoor dat de pH waarde (zuurgraad) van de huid weer terug in balans komt. Een goede pH waarde is essentieel voor een mooie, gezonde huid.

Toch horen we nog vaak genoeg dat klanten hun huid niet reinigen, alleen afspoelen met water of reinigen met een make-up doekje.

Als je last hebt van een huidprobleem is reinigen erg belangrijk. Sterker nog, twéé keer reinigen!

Maar waarom?

 

Je reinigt de huid niet alleen om make-up te verwijderen, maar ook voor alle invloeden van buitenaf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitstoot van auto’s, luchtvervuiling en aanslag op je gezicht van het koken. Ook zitten we allemaal dagelijks wel is aan het gezicht met onze (vieze) handen, of hebben we flink gezweet na het sporten. Dit ligt allemaal op je huid en kan gedurende de dag lekker intrekken.

Het reinigen van je huid aan het einde van de dag is dus zeker een must! Maar het reinigen van je huid in de ochtend is net zo belangrijk. Tijdens je slaap komt er ook een laagje op je huid te liggen met o.a. zweet en bacteriën. Vooral als je last hebt van een vette huid, is het erg belangrijk dit vettige laagje te verwijderen.

Heb je last van acné? Verschoon dan ook regelmatig je kussensloop om te voorkomen dat die bacteriën de ontstekingen verergeren.

Wanneer je de huid niet reinigt, maar wel een serum of crème aanbrengt, dringen de werkstoffen een stuk minder goed door, dan wanneer je begint op een schoon huidje! Erg zonde van je crème dus. Je reinigt de huid dus om de huid schoon te maken, maar ook om deze klaar te maken en voor te bereiden op de volgende stap, het serum, een masker of een crème.

Draag je (veel) make-up overdag?

Reinig dan in de avond je huid twéé keer. Bij de eerste reiniging verwijder je vaak alleen make-up en zweetresten. Wanneer je de huid hierna nog een keer wast, worden de poriën pas schoon.

Je kan er ook voor kiezen om twee verschillende cleansers te gebruiken. In de ochtend kun je kiezen voor een milde cleanser, en in de avond bijvoorbeeld voor een wat sterkere die zich meer richt op het exfoliëren van de huid. Zo geef je net wat meer pit aan je reiniging!

Vraag jij je af welke cleanser het beste bij jouw huid past? Wij helpen je graag verder!